ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 

  

                                                                                                                
 

Την Πέμπτη, 26/10/2023, οι μαθητές/μαθήτριες  της Α και Β τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας (Μ.ΙΣ.ΠΑ) στο Δέλτα Παλαιού Φαλήρου. Τη δράση οργάνωσε η κα. Μπιτάκου Μαρία, Φιλόλογος του σχολείου μας, στο πλαίσιο επετειακών δράσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στον χώρο του Μ.ΙΣ.ΠΑ μας υποδέχθηκαν ο Διοικητής του Μ.ΙΣ.ΠΑ, Σμήναρχος (Ι), κ. Καρακώστας και η Αντισμήναρχος, κα. Τσουμάκη.

Κατά την επίσκεψή μας στο  Μ.ΙΣ.ΠΑ περιηγηθήκαμε στην κεντρική αίθουσα του κτηρίου, όπου έχει δημιουργηθεί μόνιμη αεροπορική έκθεση. Στον χαιρετισμό του ο Σμήναρχος (Ι), κ. Καρακώστας, μας ενημέρωσε ότι η έκθεση παρουσιάζει με σύντομο και περιεκτικό τρόπο την ιστορική πορεία της Ελληνικής Αεροπορίας από τα πρώτα βήματα μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας την προσφορά της σε πολεμικές και ειρηνικές περιόδους. Στη συνέχεια η Αντισμήναρχος, κα. Τσουμάκη, μας παρουσίασε την ιστορία των διαφόρων εκθεμάτων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται πρωτότυπα σημαντικά έγγραφα και φωτογραφίες, ατομικά Ημερολόγια Χειριστών, Πολεμικές Εκθέσεις και Διαταγές Συγκρότησης Πτερύγων Μάχης, Μοιρών, Διαταγές Αναδιοργάνωσης Μονάδων κ.ά.

Η εμπειρία της επίσκεψης ήταν μοναδική! Ευχαριστούμε θερμά το Προσωπικό του Μ.ΙΣ.ΠΑ για τη φιλοξενία.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στο Μουσείο Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας

Φωτογραφία 1       2      3            5          7                10        11    12   13      14       15

 

 

 

 

1ο ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ