Επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Την Πέμπτη, 8/2/2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Θετικού Προσανατολισμού, θετικές-πολυτεχνικές σπουδές και σπουδές σχολών υγείας, της Γ’ Λυκείου επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της χώρας.
Τους μαθητές και τις μαθήτριες καλωσόρισε η κα. Κοντογιάννη υπεύθυνη του Γραφείου Επικοινωνίας του ΕΙΕ και στη συνέχεια οι μαθητές ενημερωθήκαν για το ερευνητικό έργο που διεξάγεται στα Ινστιτούτα του ΕΙΕ από την ερευνήτρια Βουτσινά Αλεξάνδρα, όπου αναδείχθηκε ο εξαιρετικά σημαντικός ρόλος της βασικής και εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους ερευνητές Κουφάκη Μαρία, Καλογεροπούλου ΘεοδώραΜαγουλά ΓιώργοΜατζαπετάκη ΜανόληΠρουσή Κυριάκο και Φωτοπούλου Θεανώ στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας & Βιοτεχνολογίας όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα επιστημονικής και τεχνικής φύσης και να παρακολουθήσουν όλη την πειραματική  διαδικασία σύνθεσης ενός φαρμάκου.
Οι μαθητές βίωσαν μια πολύ χρήσιμη εμπειρία, την οποία θα τη χρησιμοποιήσουν ως πηγή έμπνευσης και ως κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στις πανελλαδικές εξετάσεις τους. Ευχαριστούμε θερμά τους ερευνητές του ΕΙΕ για την υποδοχή και ενημέρωση.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κα. Τσατσαρώνη Αλεξάνδρα, Χημικός και κ. Πολύδωρος Κωνσταντίνος, Βιολόγος.

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη στο ΕΙΕ εδώ

 

1ο ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ