Η ιστορία του 1ου Γενικού Λυκείου Π. Φαλήρου συμπορεύεται με αυτή του 1ου Γυμνασίου Π. Φαλήρου. Τα δυο κτίρια διαθέτουν κοινό προαύλιο. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το σχολείο ολοκληρώθηκε το 1983. Στο κτίριο αυτό λειτούργησε το Μεταλυκειακό Προπαρασκευαστικό Κέντρο από το 1983 έως την κατάργησή του.
Τα Μεταλυκειακά λειτούργησαν κατά κάποιο τρόπο ως δημόσια φροντιστήρια για όσους δεν πέτυχαν εισαγωγή σε κάποια ανώτερη ή ανώτατη σχολή και επιθυμούσαν να επανεξεταστούν την επόμενη σχολική χρονιά. Η λειτουργία τους διακόπηκε τη δεκαετία του '90.
Το 1ο Γ. Λύκειο Π. Φαλήρου διαθέτει άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο πληροφορικής και φυσικών επιστημών, διαδραστικούς πίνακες και αίθουσα ερευνητικών εργασιών (projects).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στο παράρτημα Γλυφάδας του 1ο Γυμνασίου Π. Φαλήρου που λειτουργούσε τη δεκαετία του 1950, φοίτησε ο γνωστός αγωνιστής εναντίον της δικτατορίας Αλέξανδρος Παναγούλης.
 
ΠΗΓΗ: Διεύθυνση του σχολείου, Βιβλίο: Φαληρικός Φάρος, Γιώργου Ν. Λαζαρίδη, Διευθυντή 1ου Ε. Λυκείου Π. Φαλήρου, εκδόσεις Advector, Ιανουάριος 2001.
 
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://1lyk-p-falir.att.sch.gr/

1ο ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ